Vilka är vi? 

Om oss & Kontakt

Vilka är vi som skapat sidan?

Man kan nog kalla oss BII-aktivister, upplysare, eldsjälar och en massa olika saker. Det vi båda har gemensamt är att vi lagt ner och gör än idag extremt mycket tid på att hålla oss uppdaterade om vad som händer i världen angående Breast Implant Illness. Allt ifrån studier, ”erkännanden”, information från väldens främsta explantkirurger och mycket annat. Den här sidan finns för vi ser ett stort behov av att informationen vi samlar på oss även finns på svenska.

JOHANNA

Drabbad BII-upplysare, digital marknadsförare & entreprenör

Jag heter Johanna och jag drabbades av BII ganska fort efter min bröstförstoring 2015. Jag hann med två uppsättningar av Motiva-implantat under mina 1 år och 9 månader med silikonimplantat i kroppen, sen valde jag att göra en explant sommaren 2017. Blev då lite friskare och kände en lättnad i många symptom, men sedan gick hälsan utför igen i en rasande fart med nya symptom och förhöjda inflammationsvärden på mina blodprover. Ingen förstod vad som var fel och jag var stamgäst på vårdcentralen och tvingades gå igenom många undersökningar, röntgen, biopsier, provtagningar till sist en väldigt tuff cancerutredning. Spolar vi framåt till februari 2020 så lägger jag mig åter igen på operationsbordet hos en ny plastikkirurg. Denna gången för att operera ut kapslarna som hade lämnats kvar vid explant. Kapslarna tas ut i en total kapselektomi. Någon vecka senare hade mina blodprover normaliserats igen. Kapslarna skickades på analys som visade att båda kapslarna innehöll kronisk inflammation. Vägen har varit brokig men sen min kapselektomi så känner jag mig för första gången på flera år friskare och på vägen mot att läka helt fysiskt.

Jag har sen 2017 ägnat en stor del av min fritid att läsa på om BII, följa rapporter i världen, hålla koll på statistik och även hålla mig uppdaterad om BIA-ALCL. Detta för att hjälpa kvinnor som tror sig vara drabbade av BII och för att sprida kunskap och medvetenhet om Breast Implant Illness. Man skulle väl milt sagt kunna säga att det är ett av mina stora ”kall” här i livet.

Jag är även utbildad undersköterska med många års erfarenhet inom akutsjukvården. Idag arbetar jag däremot inte längre som det utan är digital kommunikatör och vid sidan om det så driver jag den här plattformen med Madeleine samt Nordens två största BII-grupper på Facebook.

MADELEINE

Drabbad BII-upplysare, marknadsförare & entreprenör

Jag heter Madeleine, och drabbades av BII snabbt efter min bröstförstoring i början av 2016. Efter att ha sökt hjälp både i vården och privat, för utmattningssyndrom, sköldkörtelbesvär, svullnad, trögt lymfsystem och till och med dubbelseende, var känslan att jag var näst intill döende och orkade vissa dagar knappt ta hand om mina barn. Under den här tiden hann jag lära mig otroligt mycket om holistisk och funktionsmedicinsk hälsa och drevs hela tiden av att försöka förstå vad som hände med mig så att jag kunde få mitt liv tillbaka. Det tog dock ända till 2019, innan jag hörde talas om begreppet Breast Implant Illness. Jag slukade precis allt jag kunde hitta om ämnet och fick då ihop de sista pusselbitarna i min stora hälsogåta. När jag sedan explantade hösten 2019 började jag få mitt liv tillbaka igen, och brinner nu för att hjälpa andra kvinnor på vägen och att öka kunskapen om BII.

Att bli sjuk har varit det tuffaste jag någonsin har varit med om, men den här resan har lett mig in i en helt ny livsstil och jag vill genom denna sida använda min kunskap och erfarenhet till att stötta andra kvinnor som är på samma tuffa resa. Man kan minst sagt säga att jag nördat ned mig i detta ämne och håller just nu på att utbilda mig till både lymfmassör och detoxspecialist och hoppas även kunna utbilda mig till yogalärare inom en snar framtid. Här under Läkning & Detox, samt i tillhörande Facebookgruppen, delar jag med mig av all min kunskap kring sådant som stöttar kroppens läkning och detox, både mentalt och fysiskt, och både innan och efter explant.

Kontakta oss!

Undrar du något, vill samarbeta med oss eller vad som helst – tveka inte att maila oss!