Vad är

Detox

Detox – var börjar man?

Nu är explanten gjord, eller kanske i alla fall bokad, men vad gör man sen för att hjälpa kroppen med avgiftningen? Måste man göra något?

För en del funkar kroppens egen metylering (avgiftning) bättre än för andra, bl.a pga våra genetiska förutsättningar. Kanske räcker en explant för att kroppen ska komma i balans o må bättre. Men många av oss har sämre avgiftning (vilket antagligen är anledningen till att vi ens drabbades av BII) eller har haft implantaten länge och hunnit bli väldigt sjuka. Då kan det vara så att bara en explant i sig inte ger den bättre hälsan vi önskar, eller tillräckligt fort. Det kan tom vara så att man mår sämre i perioder efter då kroppen får överbelastning av gifter och inte hinner o klarar av att rensa ut tillräckligt snabbt. Man kan märka det bl.a på att ens BII-symptom förvärras, huvudvärk och extra trötthet.

Därför är det klokt att försöka stötta kroppen o dess avgiftning så mycket man kan. Det betyder dock inte att man behöver göra ett strikt avgiftningsprotokoll. Tvärtom, så är det faktiskt bättre att vänta med det tills man stöttat kroppens naturliga avgiftning så mycket som möjligt först. Faktum är att tungmetallavgiftning, alger eller andra ”tyngre” avgiftningsprotokoll kan bli direkt kontraproduktivt om man inte förberett kroppen innan!

Hur gör man då det? Vad är första steget i naturlig avgiftning?

Kosten

Uteslut gärna inflammatorisk mat, dvs gluten, vete, socker, tillsatser/all processad mat samt mejeriprodukter. Undvik oljor med omega 6 (ex solrosolja, ät istället omega 3 från ex olivolja & kokosolja).

Grönsaker

Öka istället på med mer grönsaker ? i alla dess färger, samt frukt. Välj ekologiskt! Välj gärna antiinflammatorisk mat. Gröna juicer är toppen!

Levern

Uteslut/minska på sådant som belastar levern, dvs alkohol, kaffe, rökning, fet mat, kött.

Vatten

Drick mycket vatten ? Börja gärna dagen med ljummet vatten med färskpressad citron i, 30 min före frukost. Drick gärna oxå örtteer, ex Pukka Cleanse och YogiTea Detox Dandelion alt teer gjorda på torkad maskros.

Tänk på tarmarna

Stötta tarmen med goda bakterier, såsom t ex en probiotika & prebiotika. Benbuljong är otroligt läkande.

Tillskott

Stötta kroppen med bra tillskott. Viktigast är C-vitamin, zink, D-vitamin, B12 samt magnesium. Även methylfolat är viktigt för många av oss.

Lymfsystemet

Stötta lymfsystemet med ex andningsövningar, torrborstning och lymfmassage (hos massör eller lär dig egenvårdsmassage). Tips! Se mer under Kurser & Videos.

Motionera rätt

Motionera ”rätt”, välj gärna promenader, simning/vattengympa, yoga eller rebounding som är perfekt för lymfsystemet.

Grounding

Var i naturen, försök få mycket solljus och närhet till träd, skog och mark. Googla på ”grounding” ?

Bort med gifter

Giftminimera ditt hem, byt ut plaster och se över vilka hudprodukter du använder (alltifrån deodoranter som innehåller aluminium till duschcremer med kemikalier). Tips! se inlägget 7 sätt att giftminimera ditt hem.

Undvik botox

Undvik botox, fillers, hårfärgning och dylikt om du kan.

Undvik onödig Strålning

Minska på strålningen från skärmar. Stäng ex av ditt wifi hemma på natten eller ha mobilen på flygplansläge.

Stressa ner

Sist men inte minst: gör allt du kan för att minska stress i ditt liv. Meditera gärna. Prioritera sömn. All läkning i våra kroppar sker när vi är i det parasympatiska nervsystemet (lugn-och ro-systemet, vårt ”rest- and digest”) ??‍♀️

Gör jag allt detta till punkt och pricka? Nej, lyckas inte varje dag och jag är t ex usel på grönsaker och gröna juicer. Men jag försöker. Så gott jag kan och orkar eftersom jag verkligen märker att jag mår sämre när jag blir sämre på ovan.